dilluns, 16 de març del 2009

Montserrat Roig

2.3. Reescriviu el paràgraf següent substituint el barri que Montserrat Roig descriu pel barri o poble on viviu vosaltres, i expliqueu els records que us desvetlla. Canvieu tots els elements del text que us calgui per obtenir un escrit coherent.

Sóc de l'eixample de la nostra estimada ciutat. D’un barri de segona categoria, amb esglésies que es fan la competència dominical. D’un barri de senyores pones i de senyors que posseeixen més seny que or. Vaig néixer el dia de sant Antoni, el dels enamorats, en una casa amb pati al darrera. Un pati ple de gats i de geranis. En una casa d’aquestes on no fa ni fred ni calor; amb olor de sofregit, al celobert, i amb de la picor, que s’esbotzen cada dos per tres. Vivíem voltats defamílies amb quartus, tristes, com cal.


Sóc de Santa Coloma, la nostra estimada Ciutat. D'un barri de tercera categoria amb esglésies poc sol·licitades ultimament ja que només s'utilitzen per casaments, bautissos. Un barri en el que sempre passa alguna cosa. Vaig néixer en un hospital, el dia de la Independencia dels EEUU, 4 de Juliol. Vaig criarme en una casa amb vistes al meu barri i part de Barcelona. Un pati ple de plantes. Una casa comoda, encara que depres ens vam mudar de casa ja que s'ens va quedar petita.